website development DAL.gr - Nikos Dalamagkas

Μελέτη όπως πρέπει

Κέντρο μελέτης Η Σχολική Μελέτη είναι ένας ειδικά φιλόξενος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος υποδέχεται καθημερινά μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και Α' λυκείου. Με την καθοδήγηση και τη στήριξη έμπειρων εκπαιδευτικών, επιτυγχάνεται η προετοιμασία όλων των μαθημάτων της επόμενης μέρας του σχολείου, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων γλωσσών.
Εκπαιδευτικοί Οι εκπαιδευτικοί μας επιμελούνται με μεθοδικότητα και σχολαστικότητα τη μελέτη των μαθητών, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης και κλίμα συνεργασίας. Εξηγούν, αναλύουν, ελέγχουν και βοηθούν τους μαθητές όταν δυσκολεύονται. Χρησιμοποιούν σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές μάθησης, παρέχουν συγκεντρωτικές σημειώσεις σε κάθε μάθημα ξεχωριστά και προσφέρουν ολοκληρωμένο ψηφιακό υλικό για καλύτερη εμπέδωση της ύλης.
Διαδραστικά ηλεκτρονικά βιβλία Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος μελέτης, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και του e-learning, είναι στη διάθεσή σας. Οι μαθητές μπορεούν να επιλέξουν ένα η περισσότερα μαθήματα που επιθυμούν να μελετήσουν χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον. Επιπλέον, έχουν τηνευκαιρία να εξασκηθούν σε επιπρόσθετο υλικό με σκοπό την εμβάθυνση της ύλης, να υποβληθούν σε τεστ αυτοαξιολόγησης και να δοκιμάσουν την ετοιμότητά τους συμπληρώνοντας επαναληπτικά διαγωνίσματα.
Μαθησιακές δυσκολίες Ειδικοί παιδαγωγοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να οργανώνουν την καθημερινή μελέτη μαθητών πυ αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία, δυσαριθμησία, δυσορθογραφία, διάσπαση προσοχής κ.ά). Προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι μελέτης και ακολουθούνται μέθοδοι που απλοποιούν το διάβασμά τους, έχοντας ως αποτέλεσμα αφενός την άνοδο της επίδοσής τους και αφετέρου την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής και του ενδιαφέροντός τους για μάθηση γενικότερα.
Μήπως το παιδί μου έχει Μαθ.Δυσκολίες; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να σας την εξασφαλίσει η Σχολική Μελέτη. Με τη χορήγηση σταθμισμένων και τυποποιημένων τεστ που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών, ως ειδικοί παιδαγωγοί σας προσφέρουμε μια έγκυρη και ασφαλή αξιολόγηση.
Πώς να το βοηθήσω; Στο κέντρο μας σχεδιάζονται προσεκτικά και εφαρμόζονται εξατομικευμένα προγράμματα μαθησιακής παρέμβασης τα οποία οδηγούν σε άμεσα θετικά αποτελεέσματα τόσο στις επιδόσεις των σχολικών μαθημάτων (βελτίωση μνήμης, γραπτού λόγου, ορθογραφίας, οργάνωσης διαχείρισης χρόνου κ.ά.) όσο και στην ψυχολογία και τη γενικότερη συμπεριφορά των παιδιών (ανάπτυξη προσωπικής πρωτοβουλίας, κριτική σκέψη).

Κέντρο Μελέτης

A
Δημοτικό
Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου, οι μαθητές ολοκληρώνουν τη μελέτη όλων των σχολικών μαθημάτων, καθώς και των ξένων γλωσσών του σχολείου. Σε όποιο μάθημα απαιτείται χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, πάντα με την καθοδήγηση του δασκάλου, οι μαθητές ολοκληρώνουν τις εργασίες τους μαθαίνοντας τη σωστή χρήση του διαδικτύου.
B
Γυμνάσιο
Στη Σχολική Μελέτη οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου καθώς και της Α΄ Λυκείου προετοιμάζουν όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας του σχολείου, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων γλωσσών, με την καθοδήγηση και τη στήριξη έμπειρων καθηγητών. Οι μαθητές έρχονται με τα μαθήματα της επόμενης ημέρας του σχολείου και μελετούν ακολουθώντας το εξατομικευμένο πλάνο μελέτης που προκύπτει σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες τους.
Γ
Λύκειο
Στο Γυμνάσιο και πολύ περισσότερο στο Λύκειο οι απαιτήσεις και οι σχολικές υποχρεώσεις των μαθητών αυξάνονται και εξειδικεύονται. Οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να αφομοιώσουν ανωτέρου επιπέδου έννοιες και να φέρουν εις πέρας διαθεματικές εργασίες.